22 Ağustos 2017 Salı

Bülend Engin ‘in Başkanı Olduğu ÇTSO Gıda Sektörünü Uluslararası Piyasalara Taşımaya Kararlı


Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından bölgenin öncelikli sektörlerinin başında yer alan gıda sektörüne yönelik yeni proje ve girişimler tüm hızıyla devam ediyor.
Bölgenin gıda üretim potansiyelinin bilincinde olan ÇTSO, sektörün uluslararası pazarlarda yer alarak hak ettiği sosyo-ekonomik katma değeri üretmesi ve firmaların rekabetçilik potansiyelini geliştirilmesi amacıyla; gıda üretim sektörlerinde faaliyet gösteren üyeleriyle birlikte St.Petersburg/Rusya’ya iş gezisi düzenledi.
Düzenlenen iş gezisinde; ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gün, ÇTSO Meclis Üyeleri Ali DenizHasan ArabacıHüseyin Yıldız, ÇTSO Gıda Komite Üyesi İbrahim Şahinkaya, sektör temsilcileri; Atiye LaçinGülsüm ÜstünOnur AkçanSeçkin Sezer ile Genel Sekreter H. Sema Sandal, Proje Uzmanı Gökhan Doğru, Temsilcilik Personeli Kemal Yücelyer aldı.
İş Gezisiyle ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gün; “Odamızca gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizle birlikte St.Petersburg/Rusya iş gezisi gerçekleştiriyoruz. 21 Ağustos 2017 Pazartesi günü 12 kişiden oluşan heyetimizle birlikte; St.Petersburg Ticaret Odası, St.Petersburg Başkonsolosluğu ve Leningrad Ticaret Odası yetkilileriyle bir araya gelerek sektör hakkında görüş alışverişinde bulunduk. İş gezisi programınızın diğer gününde ise Agrorus Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarını ziyaret ederek B2B görüşmeleri yapacağız.” dedi.
ÇTSO heyeti ilk olarak St.Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Birimi yetkilisi İrina Karpenko ile bir araya gelerek gıda sektörüyle ilgili bilgi aldı. Görüşmede özellikle bölgenin genel ekonomik yapısı ile büyük market zincirlerinin ürün tedarik süreçleri hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirildi.
Heyet ikinci olarak T.C. St.Petersburg Başkonsolosluğunu ziyaret etti. ÇTSO Heyeti burada St.Petersburg Konsolos Yardımcısı Sayın Ali Turan ile görüşerek St.Petersburg ekonomisinin işleyişi ve bölgedeki gelişmeler hakkında detaylı bilgi aldı.
ÇTSO heyeti kurum ziyaretlerinin sonuncusunu Rusya Ticaret ve Sanayi Odası Federasyonu ve Leningrad Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Igor Murayev tarafından düzenlenen toplantıyla tamamladı. Burada Odanın ilgili sektör temsilcileriyle bir araya gelen heyete hitaben konuşan Başkan Murayev;
AB BİZE KOTA UYGULUYOR. BEN RAFTA TÜRK ZEYTİNİ BULURSAM İTALYAN VEYA YUNAN ZEYTİNİNE TERCİH EDİYORUM. ÇÜNKÜ SİZİN ÜRÜNLERİNİZ KESİNLİKLE DAHA KALİTELİ. GELİN ÇTSO İŞBİRLİĞİNDE SİZLERLE BURADA BÜYÜK MARKETLERLE B2B GÖRÜŞMELERİ YAPALIM.”
ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gün gerçekleştirilen ziyaretlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kurumlarla görüşmelerimiz son derece verimli geçti. Birlikten her zaman güç doğacağına gönülden inanıyoruz. Odamız , üyelerimizin gelişmesi için var. Bölgede gıda sektörüne yönelik yeni bir ivme başlattık. Bunun devamı için gıda firmalarımızın enerjisine ihtiyacımız var. Biz firmalarımız için devletimizin sağladığı her türlü imkanları sunmaya, bürokrasi kısmını halletmeye gönüllüyüz. Burada bir kez daha gördük ki bölgemizde Türkiye Gümrük Tarife Cetveli ’ne (GTİP) göre üretilen 50 farklı üründe Rusya için uygun bir Pazar olabilir. ” dedi.
ÇTSO heyeti tarafından ziyaret edilen kurum temsilcilerine numune ürünlerin takdim edilmesi ve günün anısına, Troia Heykeli ve Gallipolli kitabı verilmesiyle iş gezisinin ilk günü için planlanan kurum ziyaretleri kısmı tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder