20 Ağustos 2017 Pazar

Bülend Engin’in Başkanı Olduğu ÇTSO Güney Marmara Gıda Sektörünün Rekabetçilik Gücünü Geliştirecek



Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) programı kapsamında yürütülen “HAZIR PAKETLENMİŞ GIDA SEKTÖRÜNDE ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ” projesinin ihtiyaç analizi çalışmaları tamamlanarak, ilgili kurum, kuruluş ve firmaların katılımlarıyla elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, Çanakkale Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, Ekonomi Bakanlığı Uzmanı Mustafa Yılmaz, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gün, Balıkesir Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Başkanı Hakan Özdamar, ÇTSO 4.Komite Başkanı ve Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Başkan Yardımcısı Bahar Yurt, Balıkesir Sanayi Odası Genel Sekreteri İbrahim Barbaroshan Aynaoğlu, Balıkesir Ticaret Odası Genel Sekreterleri Serkan Acar, ÇTSO Genel Sekreteri H.Sema Sandal, kurum temsilcileri ile projede yer alan firma yetkilileri hazır bulundu.

Çanakkale’den 28, Balıkesir’den 9 olmak üzere toplamda 37 firmanın katılımıyla yürütülen UR-GE projesiyle ilgili bilgi veren ÇTSO Proje Uzmanı Gökhan Doğru; “UR-GE projelerinin İhtiyaç Analizi çalışması; katılımcı firmaların rekabet güçlerinin ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla ortak ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve 3 yıllık bir projeksiyonu içeren yol haritalarının hazırlanması olarak özetlenebilir. Kamu-Sanayi ve Üniversite aktörlerinin bir arada olduğu bu platformda, ortak sorunların tespit edilmesi ve tespit edilen sorunların ortak akıl ile UR-GE Projemiz kapsamında, net ve ulaşılabilir hedefler konularak iyileştirilebileceğine inanıyoruz.” dedi.

Toplantıya Ekonomi Bakanlığı’nı temsilen katılan Uzman Mustafa Yılmaz; “Proje geldiğinde bölgede bir ilk olması dolayısıyla bende heyecanlandım ve mutlu oldum. Bölgemize büyük fayda sağlayacağına inandığım projenin gıda üretim vizyonuna, rekabetine ve ihracatına önemli değerler katacağına inanıyorum” dedi ve UR-GE projelerinin genel yapısı hakkında kısa bir sunum gerçekleştirdi.

İhtiyaç analizi bilgilendirme toplantısı saha çalışmalarını gerçekleştiren danışmanlık firmasının ihtiyaç analizi çalışmalarının sonuçlarını içeren sunumu ve katılımcıların soru ve cevaplarının ardından tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder